|
|
|
... cukoralkohol az egyetlen olyan cukorhelyettesítő, amely anyagcserezavarok esetén is fogyasztható.
Mivel kinézetében és ízében is kifejezetten hasonlít a cukorra, kristályos formában a cukorhoz hasonlóan adagolhatjuk ételeinkhez és italainkhoz. Kivételt csak a kelt tészták képeznek, hiszen az élesztő nem képes lebontani a speciális szerkezetű édesítőt, amely a kristálycukornál... |
2013-09-19 14:06:10 |
|
|
|
|
|
|
... Az arra érzékenyeknél nyaki és hátfájást, gyengeséget, fejfájást, szapora szívdobogást okozhat. A nátrium-glutamát finom, fehér, kristályos por, megjelenésében hasonlít a sóhoz vagy a cukorhoz. Érdekes módon nincsen saját íze. Még ma sem teljesen világos, hogy a glutamát milyen mechanizmussal fokozza más ételek ízét. Egyes vélemények szerint a nyelv ízérző receptorainak ingerküszö... |
2012-02-16 11:06:19 |
|
|
|
|
|
|
... bizonyos sajtok ízjavító hatása részben a szabad glutaminsav tartalmuknak köszönhető.
A nátrium-glutamát (E621) finom, fehér, kristályos por, megjelenésében hasonlít a sóhoz vagy a cukorhoz. Érdekes módon nincsen saját íze. Még ma sem teljesen világos, hogy a glutamát milyen mechanizmussal fokozza más ételek ízét. Egyes vélemények szerint a nyelv ízérző receptorainak in... |
2010-12-02 17:15:04 |
|
|
|
|
|
|
... nevezett "ellenséget" helyettesíteni lehet. Száz százalékban természetes eredetű édesítők jönnek, semmi mesterséges adalékanyag.
Ha édes ízre vágyunk, nem kell feltétlenül a cukorhoz nyúlnunk, akkor sem, ha idegenkedünk (jegyezzük meg, joggal) a mesterséges édesítőszerektől. Az alábbiakban öt, 100 százalékban természetes édesítőszert mutatunk be. Van, amelyik alacsony ... |
2010-03-14 11:03:10 |
|
|
|
|
|
|
... testsúlycsökkenésünk érdekében. Annál jobb egy édesítőszer, minél kevesebb átalakulási, feldolgozási folyamaton megy keresztül. A cikkben említett alternatív édesítők nagyon jó összetételűek, a cukorhoz képest magasabb a nyomelem- és ásványianyag-tartalmuk. Forró italokba azonban ne keverjük bele őket, mert veszíthetnek értékes anyagaikból. Új édesítő bevezetésekor érdemes a fokoz... |
2010-03-01 13:08:22 |
|
|
|
|
|
|
... lemértük bő vízzel tegyük fel főni. Másik lábasba készítjük elő a cukrot és a vizet a következők szerint: amennyi kg a megtisztított birsalma, annyiszor 80 dkg cukor kell. A lábasba minden kg cukorhoz 2 dl víz kell. Jól felfőzzük, úgy, hogy a lábas szélén már kristályosodjon.
Közben a megfőtt birsalmát szűrővel szedjük ki és csepegtessük le, és mixerrel simára mixeljük.... |
2010-01-15 17:44:58 |
|
|
|
|
|
|
... lemértük bő vízzel tegyük fel főni. Másik lábasba készítjük elő a cukrot és a vizet a következők szerint: amennyi kg a megtisztított birsalma, annyiszor 80 dkg cukor kell. A lábasba minden kg cukorhoz 2 dl víz kell. Jól felfőzzük, úgy, hogy a lábas szélén már kristályosodjon.
Közben a megfőtt birsalmát szűrővel szedjük ki és csepegtessük le, és mixerrel simára mixeljük.... |
2009-10-05 17:04:23 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|